Отже, спочатку готуємо опару: виливаємо підігріте (не гаряче) молоко в глибоку миску, додаємо половину упаковки сухих дріжджів і розмішуємо вінчиком. Коли дріжджі розчинилися, додаємо половину цукру (45 г), інша половина знадобиться нам пізніше - для збитих білків. Далі додаємо 4 столові ложки просіяної суміші і ретельно розмішуємо.
Потім ставимо накриту рушником або харчовою плівкою опару в тепле місце на 1 годину. Поки опара піднімається, розтоплюємо вершкове масло, оскільки йому буде потрібен час, щоб охолонути.
Через годину повертаємося до миски з опарою, додаємо оливкову олію, розтоплене вершкове масло (воно не має бути гарячим!) і близько однієї чайної ложки ванільного цукру. Після того, як консистенція стане однорідною, додаємо збиті жовтки.
Далі поступово додаємо залишок суміші. Не спішіть і контролюйте консистенцію - тісто не має бути занадто густим.
Вимішуємо тісто близько 10-15 хвилин.
Далі вводимо збиті з цукром яєчні білки і знову ставимо миску з тістом у тепле місце, але тепер на 2 години. Не забудьте накрити рушником або харчовою плівкою. Тісто підніметься в 2-3 рази.
Потім розкладаємо тісто по формах. Зверху змащуємо збитим жовтком для гарного кольору.
Перед випіканням залишаємо у теплі на 15-20 хвилин і тільки потім відправляємо в духовку. Випікаємо годину за температури 160 градусів.
Коли паски будуть готові, можна прикрасити їх шоколадом. Для цього до розтопленого шоколаду додаємо 1 чайну ложку вершків і та пів чайної ложки вершкового масла.