Для приготування бісквіту потрібно:
Для приготування крему і прикраси торта потрібно:
Для просочення коржів потрібно:
Приготування торту:
Роз'ємну форму діаметром 23-24см змастіть маслом і присипте борошном або застелити дно форми папером для випічки. Розігрійте духовку до 180°C. Яйця розділіть на білки і жовтки. Борошно просійте тричі. У мисці збийте міксером на високій швидкості жовтки, 65г цукру і ванільний цукор протягом 2-3 хвилин. Просійте зверху рівним шаром всю муку, але не перемішуйте її.
В іншій великій мисці збийте міксером на середній швидкості білки до утворення м'якої піни з великими бульбашками. Продовжуючи збивати на високій швидкості, поступово додайте 60г цукру. Гумовою (силіконовою) лопаткою білки в суміш з жовтків. Викладіть тісто у форму і розрівняйте.
Випікайте бісквіт 35-40 хвилин, поки дерев'яна паличка, вставлена в середину бісквіту, не виходитиме з нього сухою. Переверніть бісквіт і зніміть з нього папір для випічки, якщо використовували. Повністю остудіть, а потім розріжте на два або три коржі.
2/3 очищеної полуниці наріжте кубиками, решту розріжте навпіл. За допомогою міксера збийте вміст двох пакетів збитих вершків з охолодженим молоком (400мл). Відокремте приблизно 1/3 крему, в 2/3 додайте кубики полуниці.
Приготуйте просочення, змішавши ягідний сироп з водою. Пензликом змастіть коржі бісквіту.
Відкладіть приблизно половину збитих вершків в кондитерський мішок з насадкою «зірочка». Кремом, що залишився змастіть боки і поверхню торта. Прикрасьте торт кремом, половинками ягід полуниці.
Смачного!