В азіатських країнах рис є найважливішим продуктом харчування. Пристрасть до рису настільки велика, що слово «варений рис» в їхній мові є синонімом слова «їжа». Рис дуже корисний для організму людини і становить основу здорового харчування. До складу рису входять вісім найважливіших амінокислот, які потрібні людському організму для створення нових клітин. Висока поживність, збалансований склад і сумісність з іншими продуктами, сприяє швидкому засвоєнню страв, приготованих з рису.
Рис Long Grain (Vietnam) вживають з м'ясом, птицею, рибою, морепродуктами, овочами.
Рис шліфований довгозернистий
Країна походження: Вʼєтнам
Енергетична цінність: 1580 кДж / 378 ккал
Спосіб приготування: в киплячу підсолену воду засипати промитий рис у співвідношенні 2:1, перемішати. Довести до кипіння і варити 18-20 хвилин.