Суміш Целіко універсальна
Склад:
Рисове борошно, картопляний крохмаль, сіль.
Продукт може містити: сою, молоко і їх похідні.
Харчова цінність в 100г продукту:
Енергетична цінність: 1508 кДж / 360 ккал
в тому числі насичених 0,3г
в тому числі цукру 0г
Для приготування тортильї знадобиться:
1 упаковка суміші універсальної (200г)
20г олії (2 столові ложки)
150-200мл молока
1 яйце
Начинка до смаку: це може бути, наприклад, смажена куряча грудка зі спеціями, овочі на вибір, соус, спеції.
Приготування:
- Висипати вміст пакета в миску, додати яйце, олію, сіль, молоко і перемішати до отримання напіврідкої консистенції тіста, як для млинців.
- Налийте в сковороду трохи олії і розігрійте. Потім залийте тісто тонким шаром і обсмажте до рум'яної скоринки з двох сторін.
- Залити розігрітий пиріг соусом і додати начинку.
- Сформуйте тортилью.
Для приготування пельменів знадобитися:
1 упаковка суміші універсальної (200г)
1 яйце
90-100мл теплої води
1 чайна ложка меленого лляного насіння (близько 5г)
Начинка за смаком
Приготування:
- Залити лляне насіння 50мл теплої води і дати набухнути (3-5 хвилин).
- Просіяти суміш універсальну в миску, додати яйце і всипати насіння. Замісити тісто, доливаючи воду, що залишилася.
- Розкачати тісто порціями (сохне швидко, тому найкраще накрити харчовою плівкою). Вирізаємо диски склянкою. Викладіть начинку на диск, складіть навпіл і добре приклейте.
- Покласти пельмені в киплячу, злегка підсолену воду. Щоб пельмені не злипалися, можна додати у воду чайну ложку рослинної олії або вершкового масла. Варіть 5-7 хвилин з моменту їх підйому на поверхню.
Для приготування бананового хліба знадобитися:
1 упаковка суміші універсальної (200г)
2 яйця
8 столових ложок олії (40г)
3 банани (бл. 500г з шкіркою)
1 столова ложка цукру (15г)
1 чайна ложка розпушувача Celiko (5г)
Приготування:
- Очистіть банани. Якщо банани стиглі (шкірка жовтувато-коричнева або коричнева), просто розімніть їх виделкою. У разі незрілих бананів (шкірка світло-жовта або зелена) краще їх збити блендером.
- З'єднайте банани з яйцями і маслом, потім додайте суміш універсальну, цукор, розпушувач і перемішайте. Якщо маса надто густа (не розливається), додайте води (1-2 столові ложки).
- Викласти тісто у форму (23x11см) і випікати 45 хвилин при 180°C.
Смачного!