У цій статті ви знайдете 2 рецепти безглютенового пісочного печива. Перше печиво ми приготуємо за допомогою суміші Celiko для пісочного тіста, друге — за допомогою суміші Bezgluten Multi Mix. Детально розповімо про роботу з тістом і смак випічки.
Вибирайте ту суміш, яка вам більше до вподоби, і готуйте разом з нами!
Рецепт пісочного безглютенового тіста з суміші Celiko
Вода прохолодна 30 мл, але рекомендуємо спочатку додавати 10-15 мл, тоді тісто більш еластичне,
Масло кімнатної температури 60 г,
Цукор 60 г,
Ваніль, дрібка,
Порошок до печива ( без глютену) 1/3 ч.л.,
Жовтки 2 шт.
Отже, приступаємо до замісу тіста. Масло перетираємо з цукром. Додаємо жовтки, потім суміш (її варто просіяти через сито), на суміш висипаємо порошок до печива та вливаємо воду. Вимішуємо до однорідної консистенції.
Тісто повинно вийти еластичне та не прилипати до рук. Тому важливо на початку додавати води вдвічі менше. Багато залежить від ваги жовтків: якщо у вас великі жовтки, додавайте води 10-15 мл, якщо малі – 20-30 мл.
Готове тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо у холодильник на 1-2 години.
Після охолодження знімаємо плівку та починаємо розкачувати товщиною 3-5 мм. Дошку попередньо потрібно присипати рисовим борошном або будь-якою сумішшю без глютену. Якщо тісто надто тверде і вам складно його розімнути, залиште за кімнатної температури на 5-10 хв. Насправді з тістом дуже легко працювати, воно еластичне, гарно розкатується, не рветься.
Вирізаємо безглютенове печиво формою до вподоби (в нас кекс) та викладаємо на деко, попередньо змащене маслом. Можна також пекти на силіконовому коврику або на пергаментному папері.
З цієї маси виходить 18 тістечок, діаметром 6-7 см.
Відправляємо їх пектися при температурі 180 градусів десь на 25-30 хв. (до злегка золотистого кольору).
Залишаємо печиво до повного остигання (якщо його знімати з деко гарячим, печиво покришиться).
Печиво на смак дуже ароматне та хрумке, ніжне, без жодного присмаку крохмалю.
Рецепт пісочного тіста з суміші Bezgluten
Тут трішки ускладнимо завдання та зробимо безглютенове печиво «квіточка з джемом».
Джем ( полуничний, абрикосовий, малиной… який вам до смаку).
Отже, приступаємо до замісу тіста. Масло перетираємо з цукром. Додаємо жовток, потім суміш (її варто просіяти через сито), на суміш висипаємо порошок до печива та вливаємо воду. Вимішуємо до однорідної консистенції.
Тісто повинно вийти еластичне та не прилипати до рук. Готове тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо у холодильник на 1-2 години.
Після охолодження знімаємо плівку та починаємо розкачувати товщиною 3-5 мм. Дошку попередньо потрібно присипати сумішшю або ж рисовим борошном.
Якщо тісто надто тверде і вам складно його розкачати, залиште за кімнатної температури на 5-10 хв. Насправді з тістом дуже легко працювати, воно еластичне, гарно розкатується, не рветься.
Вирізаємо печиво формою «квіточка» та викладаємо на деко, попередньо змащене маслом. Можна також пекти на силіконовому коврику або на пергаментному папері. Умовно ділимо «квіточки» на дві рівні частини. Першу половину викладаємо на деко, у іншій ж половині вирізаємо серединку, щоб видно було джем. Можна використати насадку для кондитерського шприца.
З цієї маси тіста виходить 30 частин ( 15 верхівок та 15 нижніх квіток ) діаметром 6 см.
Відправляємо пекти при температурі 180 градусів десь на 25-30 хв. (до злегка золотистого кольору).
Залишаємо печиво до повного остигання.
Формуємо квіточки. Верхню частину ( та що з вирізаною серединкою ) присипаємо пудрою. Нижню частинку змащуємо джемом. З’єднуємо половинки. Виходять красиві та смачні «квіточки».
На смак печиво пухке, адже воно підростає під час випікання. Гарний аромат.