Десерт із безе та фруктів

  • 14 грудня 2017 13:56:19
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 1086
  • 0

Для приготування безе потрібно:

  • 4 білки
  • 100г цукру
  • 100г цукрової пудри
  • 15г картопляного крохмалю
  • щіпка розпушувача для тіста без глютену
  • 500мл вершків 30%
  • 2 столові ложки цукрової пудри
  • 500г різних сезонних фруктів
  • листя свіжої м'яти для прикраси

Приготування безе:

Білки збити в пишну масу з дрібкою розпушувача. Комбайн поставити на низькі обороти і поступово додавати цукор, збивати в піну, поки цукор остаточно не розчиниться, а піна не стане густою. Цукрову пудру вимішати з картопляним крохмалем і делікатно перемішати зі збитою піною. Духовку розігріти до температури 100°C і встановити на гаряче повітря. Плоске деко застелити папером для випічки. Суміш перекласти в кондитерський мішок з насадкою. Якщо його немає, то можна перекласти в целофановий пакет і обрізати кінчик. Видавлювати безе на застелену форму. Сушити в прочиненій духовці в залежності від їх розміру від 2 до 6 годин.

Вершки збити з цукровою пудрою. Фрукти помити, великі порізати на шматки. У салатницю або на блюдо викладати шарами безе, фрукти і збиті вершки. Прикрасити свіжим листям м'яти.

Смачного!