Вушка до борщу

  • 16 січня 2018 17:07:37
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 1533
  • 0

Для приготування тіста потрібно:

Для приготування грибної начинки потрібно:

  • 150г сушених грибів
  • 3 цибулини
  • сіль перець
  • смалець для смаження

Приготування грибної начинки:

Гриби помити, намочити і відварити в невеликій кількості води. Відцідити, але бульйону не виливати. Знадобиться як добавка до борщу. Цибулю почистити, дрібно порізати і посмажити на смальці до золотистого кольору. Гриби змолоти, вимішати з цибулею і приправити сіллю і перцем.

Приготування тіста для вушок:

У миску всипати 250г борошна, додати жовток (для кольору), сіль і стільки гарячої води, щоб тісто можна було вимішати. На хвилину залишити. Під час охолодження тісто густіє і його потрібно замішати. Після охолодження тісто не так добре ліпиться. Перекласти на стіл, посипаний борошном і, підсипаючи борошном, замісити до консистенції тіста для вареників.

Пригортування вушок:

Тісто для вушок розкачати завтовшки кілька міліметрів і порізати на квадрати (з боків 5-7см). На квадратики чайною ложкою накласти фарш і зліпити спочатку трикутники, а потім вушка. Варити в солоному окропі. Вушка подавати як добавку до борщу.

Смачного!