Для приготування тіста потрібно:
Для приготування начинки потрібно:
Приготування вареників:
У миску всипати 350г борошна, додати жовток (для кольору), сіль і стільки гарячої води, щоб тісто можна було вимішати. На хвилину залишити. Під час охолодження тісто густіє і його потрібно замішати. Після охолодження тісто не так добре ліпиться. Перекласти на стіл, посипаний борошном і, підсипаючи борошном, замісити до консистенції тіста для вареників.
Ягоди перебрати, помити і вимішати з невеликою кількістю цукру. Від тіста відривати кульки, розкачувати товщиною в кілька міліметрів. Класти ложкою чорницю і ліпити вареники. Воду закип'ятити зі столовою ложкою соняшникової олії. Вареники варити в солоному окропі, поки не спливуть. Готові вареники подавати самі або з додаванням сметани і цукру.
Смачного!