Для приготування дріжджового тіста потрібно:
Для приготування макової масси потрібно:
Приготування дріжджового тіста:
Жовтки розтерти з цукром. Дріжджі розвести в теплому молоці. У миску влити олію і молоко з дріжджами. Всипати борошно і додати яєчну суміш. Все добре вимішати міксером. Залишити на 20 хвилин в теплому місці, щоб тісто трохи підросло.
Приготування макової маси:
Мак промити, залити окропом, варити 10 хвилин, процідити, віддавити і перемолоти 3 рази. У каструлі розтопити вершкове масло, додати мак, цукор, мед, сухофрукти. Все смажити 10 хвилин, не перестаючи помішувати. Остудити. Білки збити на густо і вимішати з маковою масою.
Тісто перекласти на змащений олією стіл і розкачати в квадрат розміром 25 × 25см. На тісто викласти макову масу і скрутити в рулет. Маківник перекласти у форму для випічки застелену пергаментним папером (близько 25см), зверху на тісті зробити поперечні надрізи і змастити збитим жовтком. Залишити на 20 хвилин, щоб підросло. Поставити в розігріту духовку і випікати 40 хвилин при температурі 180°C.
Смачного!