Для приготування хліба знадобиться:
- 500г безглютенового борошна для випічки хліба
- 25г мокрих дріжджів
- 125мл молока
- 125мл чаю
- 40мл оліі
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. солі (без гірки)
- 2 ст.л. м'якого масла
- Олія
- Мак для посипання
- 1 яйце для змащування хліба
- Олія для змащування столу (стільниці)
Приготування хліба:
Дріжджі розчинити в теплому молоці. У ємність налити молоко, остиглий чай, олію, мед. Додати 300г борошна, сіль, вимішати міксером, що б тісто було гладким і еластичним. Додати решту борошна і ще рас ретельно вимішати. Тісто має бути дуже густим, але що б трохи прилипало до рук. Накрити вологим рушником і залишити на годину, що б виросло. Стіл змастити олією, викласти тісто і ще рас вимішати. Руки змочити в оліі, якщо тісто дуже липке, додати борошно, що залишилося. Розрізати на три частини, з кожної сформувати валик, два з них розрізати на 5 частин, третій на 6 і зробити кульки. Форму для випікання вистелити пергаментним папером. У два ряди щільно викласти по 5 кульок, на них, посередині, покласти 6 кульок. Залишити, що б виросло. Потім змастити збитим яйцем і посипати маком. Випікати 30-40 хвилин, при температурі 180°C.
Смачного!