Гречані вареники

  • 16 січня 2018 17:13:35
  • Відгуків: 0
  • Переглядів: 4196
  • 0

Для приготування тіста потрібно:

Для приготування творожно-шпинатної начинки потрібно:

  • 500г свіжого шпинату
  • 200г творогу
  • сіль, перець, зубчик часнику
  • 1 столова ложка вершкового масла або соняшникової олії для смаження
  • 1 столова ложка соняшникової олії для варіння
  • копчений бекон
  • цибуля

Приготування творожно-шпинатної начинки:

Шпинат помити, просушити і обрізати стебла. Порвати на шматочки меншого розміру. На сковороді розігріти столову ложку масла і просмажити порізаний зубчик часнику. Додати шпинат і тушкувати кілька хвилин. Зняти з вогню, додати подрібнений творог і приправити сіллю та перцем.

Приготування гречаного тіста для вареників:

У миску міксера всипати 150г борошна гречаного і 200г борошна, додати жовток, сіль і стільки гарячої води, щоб тісто можна було вимішати. На хвилину залишити. Під час охолодження тісто густіє і його потрібно замішати. Після охолодження тісто не так добре ліпиться. Перекласти на стіл, посипаний борошном і, підсипаючи борошном, замісити до консистенції тіста для вареників.

Приготування вареників:

Від тіста відривати кульки, розкачати товщиною кілька міліметрів. Чайною ложкою накласти фарш і зліпити вареники. Закип'ятити воду зі столовою ложкою соняшникової олії. Вареники варити в солоному окропі, поки не спливуть. Готові вареники подавати зі смаженою цибулею і беконом.

Смачного!