Для приготування тіста потрібно:
Для приготування творожно-шпинатної начинки потрібно:
Приготування творожно-шпинатної начинки:
Шпинат помити, просушити і обрізати стебла. Порвати на шматочки меншого розміру. На сковороді розігріти столову ложку масла і просмажити порізаний зубчик часнику. Додати шпинат і тушкувати кілька хвилин. Зняти з вогню, додати подрібнений творог і приправити сіллю та перцем.
Приготування гречаного тіста для вареників:
У миску міксера всипати 150г борошна гречаного і 200г борошна, додати жовток, сіль і стільки гарячої води, щоб тісто можна було вимішати. На хвилину залишити. Під час охолодження тісто густіє і його потрібно замішати. Після охолодження тісто не так добре ліпиться. Перекласти на стіл, посипаний борошном і, підсипаючи борошном, замісити до консистенції тіста для вареників.
Приготування вареників:
Від тіста відривати кульки, розкачати товщиною кілька міліметрів. Чайною ложкою накласти фарш і зліпити вареники. Закип'ятити воду зі столовою ложкою соняшникової олії. Вареники варити в солоному окропі, поки не спливуть. Готові вареники подавати зі смаженою цибулею і беконом.
Смачного!