Для приготування 10-12шт знадобиться:
- 300г безглютенової суміші для випічки хліба
- 2 жовтки
- 100г цукру
- 50г соняшникової або розтопленого вершкового масла
- 7г дріжджів сухих або 25г мокрих
- 150мл молока
- 1 яйце для змащування булочок
- великий цукор для посипання
- твердий мармелад
- соняшникова олія для змащення столу (стільниці)
Спосіб приготування:
Жовток збити з цукром. У ємність налити олію і тепле молоко, висипати суміш, перемішану з дріжджами, і яєчну масу. Замісити за допомогою міксера. Залишити на 20 хвилин. Тісто викласти на змащену олією стільницю і ще раз замісити. Готове тісто розкачати в формі валика і порізати на рівні частини по 3-4см. Кожну частину розкачати в корж, викласти по серединці мармелад і зліпити форму. Деко застелити пергаментним папером і викласти булочки так, щоб вони не злипалися. Поставити в тепле місце на 30 хвилин. Коли булочки виростуть, змастити збитим яйцем і посипати крупним цукром. Випікати при температурі 170°C, 15-20 хвилин.
Смачного!!!