Арабський лаваш

  • 20 січня 2018 17:02:22
  • Відгуків: 2
  • Переглядів: 4184
  • 0

Для приготування лавашу потрібно:

Приготування лавашу:

Дріжджі вимішати з медом і теплою водою. Отриману закваску прикрити і залишити на 15 хвилин. Борошно вимішати з сіллю і паприкою. Всипати в миску, з'єднати з закваскою і замісити туге тісто.
Після замісу тіста

Сформуй кулю, накрий рушником або харчовою плівкою і залиш у теплому місці на 40–60 хвилин, щоб тісто підійшло й збільшилось удвічі.

2. Формування

Обімни тісто, поділи його на невеликі шматки (як м’ячик для тенісу).

Кожен шматок розкачай у тонкий корж діаметром 15–20 см.

3. Додай зверху білок і спеції

Злегка змасти корж збитим білком, посип кунжутом та кмином (можна ще паприкою або за смаком інші спеції).

4. Випікання

У духовці: розігрій духовку до 220–230 °C. Виклади коржі на деко з пергаментом. Випікай 5–7 хвилин до золотистого кольору. Вони можуть надуватися «подушками» — це нормально.

 

На сковороді: добре розігрій суху сковороду. Обсмажуй кожен корж 1–2 хвилини з кожного боку, поки не з’являться рум’яні плямки.

 

5. Зберігання м’якості

Якщо хочеш м’який лаваш — одразу складай готові коржі під рушник або у пакет, щоб вони не пересихали.

Смачного!