Мальтитол – це натуральний замінник цукру, що характеризується не тільки більш низькою калорійністю порівняно з білим цукром, але і сприятливим глікемічним індексом. Саме тому мальтит часто є в раціоні людей, які борються з проблемою цукрового діабету, а також людей, які сидять на дієті з обмеженою кількістю вуглеводів та цукру.
Мальтит, завдяки своїй високій термостійкості, часто використовується в випічці. Насамперед, з нього виготовляють солодкі перекуси для людей, які з різних причин змушені обмежувати кількість споживаного цукру. Тому ми можемо знайти його в шоколадах, вафлях, батончиках, печиві, цукерках, жувальних гумках та десертах. Хоча мальтитол є чудовим рішенням для людей, які хочуть обмежити споживання цукру, звичайно слід пам’ятати, що глікемічний індекс мальтитолу не дорівнює нулю, тому його не можна вживати в необмежених кількостях. Крім того, його надмірне споживання може мати проносний ефект.
Мальтитол кристали.
Енергетична цінність: 240 ккал