Для приготування хлібобулочних виробів зазвичай використовується пшеничне борошно. У ньому міститься велика кількість глютену, завдяки якому тісто стає тягучим і дуже еластичним. Проте надмірне вживання такого хлібу негативно позначається на фігурі, а для людей з непереносимістю глютену він зовсім протипоказаний. Інакше у них відбувається порушення функцій кишківника, погіршується здатність організму до засвоєння вуглеводів, мінералів і вітамінів. Тому люди, що піклуються про своє здоров'я або ті, що страждають на целіакію, купують вже готовий хліб без глютену або самі готують його із спеціального борошна.
Часто хазяйки скаржаться: використовуючи борошно без глютену, у них не виходить хороша випічка. Це не дивно - для отримання якісних виробів, окрім додаткових навичок, необхідно чітко дотримуватися технології виготовлення. Щоб тісто міцно склеювалося, в нього додають натуральні інгредієнти: ксантанову, гуарову камедь, яєчні білки або запарене сім'я льону. Гідною альтернативою пшеничного борошна вважається вівсяне борошно без глютену. Його отримують в результаті подрібнення в порошок вівсяних пластівців.Так усі корисні властивості зберігаються. Безглютенове вівсяне борошно містить велику кількість клітковини, мінералів, вітамінів та інших поживних речовин, які благотворно впливають на самопочуття людини і зміцнюють його імунітет. За умови регулярного вживання випічки з такого борошна нормалізується робота шлунково-кишкового тракту. Тісто з вівсяного борошна виходить ніжним і повітряним. А якщо врахувати, що вівсянка вважається низькокалорійним продуктом, то страви з неї можна рекомендувати тим, хто бореться із зайвою вагою. Досвідчені пекарі рекомендують змішувати вівсяне борошно з кукурудзяним (1: 1) - випічка виходить ще більш повітряною і смачною. Ще одним популярним видом вважається рисове борошно без глютену. Ним можна не лише замінювати борошно з клейковиною, деякі рецепти випічки і десертів з нього виходять набагато смачнішими! Безглютеновий рисовий хліб має зернисту структуру, він добре кришиться і дуже хрусткий. Окрім цього, з безглютенового рисового борошна виходять дуже смачні млинці. Хлібобулочні вироби з цього борошна слід випікати довше, ніж з пшеничного, а температура випікання має бути нижчою. У рисовому борошні, окрім рослинного білку, міститься велика кількість калію, натрію, фосфору і вітамінів В1 і В2. Також ми пропонуємо нашим покупцям такі види борошна, як:
Інтернет-магазин Bezglutex (Безглютекс) пропонує продукцію надійних брендів. Завжди в наявності широкий вибір свіжих продуктів, які ми відправляємо безпосередньо в день замовлення. Якщо у вас виникли труднощі під час вибору продуктів або ви не можете визначитися, якому з них віддати перевагу, наш менеджер допоможе! Для покупців діє система знижок (від 3 до 7%). Ми впевнені, що у вас вийде відмінна випічка з придбаного в Bezglutex борошна. Адже це так важливо, коли у будинку затишно і тепло, усі здорові і щасливі, і пахне свіжою випічкою.